Ilgın Belediye Başkanı Karahan, belediye hizmetlerinin bayramda da devam edeceğini kaydederek, Kurban Bayramına şimdiden hazır olduklarını belirtti.
İlçe halkının daha huzurlu bir bayram geçirebilmesi için bütün birimleriyle teyakkuzda olduklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Karahan yaptığı yazılı açıklamada, bayrama şimdiden hazır olduklarını belirterek şunları kaydetti;
“Halkımızın bayramını huzur ve sükunla geçirebilmesi için bir dizi tedbir aldık. Zabıta, temizlik işleri, park bahçeler, mezarlıklar, fen işleri gibi birimler işlerine devam etmekte. Maksadımız vatandaşlarımızın hem ibadetlerini yerine getirirken ve mezarlıkları ziyaret ederken hem de bayramı en güzel şekilde geçirmelerini sağlamak. Kurban telaşeli ve masraflı bir bayram. Cenabı Allah herkesin kurbanını, ibadetini kabul etsin. Kurban kesim yerleri olarak belirlediğimiz 11 farklı noktada kurban kesim alanları oluşturuyoruz. Kurban satış yeri olarak, belediyemiz hayvan pazarı hizmet verecek. Belirlemiş olduğumuz noktalar dışında kurban satış ve kesim yapılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz”
Vatandaşlarımıza kurban konusunda özellikle çok dikkatli olmalarını, kurban atıklarını sağa sola gelişi güzel atmamalarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum diyen Başkan Karahan “Ayrıca halkımızın sağlığını ön planda tutarak et çekimi hususunda hijyenik olmayan ortamlarda ve ruhsatsız kişilerce et çekilerek kıyma yapılmasına müsaade etmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.