Meteorolojiden yapılan son tahminlere göre bu günlerde soğuk hava dalgası geliyor. Yurdun, 28 Kasım Pazartesi günü, kuzeybatı kesimlerinden başlayarak, Balkanlar üzerinden gelen soğuk
havanın etkisinde kalması bekleniyor. Çarşamba günü ise kar var. Son tahminlere göre Ilgın’ın haricinde Ankara, Bolu, Eskişehir, Bilecik, Kütahya'ya kar yağacak. Çarşamba İstanbul'da da karla karışık yağmur bekleniyor.
İÇ ANADOLU KARLI
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları önümüzdeki haftadan itibaren düşmeye başlıyor. Özellikle çarşamba gününden itibaren yagmur ve kar hızla gelecek. Çarşamba günü Ankara, Sivas, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Niğde, Aksaray, afyonkarahisar, Ardahan, Kastamonu, Çankırı, Niğde, karaman, Isparta Konya gibi çok sayıda ilde kar yağışı görülecek.
MARMARA SOĞUYOR
Yarın batı kesimler parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve kıyı Ege
yağmur ve sağanak yağışlı olacak. Yağışların, Çanakkale ile Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Pazartesi günü, yurdun batısında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklindeki yağışlar, kuzey ve kıyı Ege ile Marmara'da yerel olarak kuvvetli olacak.
KARLA KARIŞIK YAĞMUR SONRA KARA DÖNÜŞECEK
çarşamba günü, iç ve batı bölgelerde görülecek yağışlar, kuzeybatı kesimlerde zamanla karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşecek. Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey, iç ve güneykesimlerde güney yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Çarşamba ve perşembe günleri ise kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek.(Metehan DEVELİ.)