• Slide
    10 KASIM
  • Slide
    CHP Ilgın İlçe Başkanı Mustafa Kozan'dan 10 Kasım Mesajı
  • Slide
    GENÇLERİN BAŞKANI YALÇIN ERTAŞ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
  • Slide
    CUMA NACAR MILLET PARTİSİ GENEL BAŞKANI
  • Slide
    BELEDİYE BAŞKAN ADAYI
  • Slide
    BİZİM HİKAYEMİZ
    HALİL İBRAHİM ORAL refah belediye başkan adayı
  • Slide
    ILGIN’IMIZDA YAPILACAK PROJELER VE YENİLİKLER
  • Slide
    3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı Ilgın da gerçekleştirildi
  • Slide
    konya
  • Slide
    CUMHURİYET 100 YAŞINDA
  • Slide
    Ilgın'da Gönüllülere Arama Kurtarma Eğitimi Veriliyor

Gerekli Linkler


Takvim


Hava Durumu


Saat


Namaz Vakitleri


Ilgın Ticaret Borsası Fen lise öğrencileri İlçemizin sokaklarında gezerek  kitap okudu. Kitap okuma etkinliği ile; birbirimizi anlamak, sevmek ve birlikte yaşama kültürüne ulaşmanın ancak daha çok okuyarak mümkün olacağını anlatan öğrencilere, Ilgınlı  vatandaşlar da katıldıi.Ilgın Ticaret Borsası Fen Lisesi Müdürü okuyan nesiller yetiştirme konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı kitap okuma etkinliklerine Ilgın Fen Lisesi öğrencileri  katıldı.  Fen Lisesi’nde okuyan lise 9. ve 10. Sınıf öğrencileri İlçemiz  Meydanlarını gezerek  kitap okudu. “Okulumuz sınırları içinde, derslerde, çeşitli kulüp çalışmalarında, zengin kütüphanemiz ve keyifli okuma alanlarımızla yediden yetmişe yaratmaya çalıştığımız okuma bilincini, okul dışına taşımak, bir sosyal farkındalık yaratmak istedik. Kitaplarımızı ve pankartlarımızı alarak güzel Ilgınımızı dolaştık. Etkinlik sürecinde halkımızın meraklı ve ilgili bakışlarını üzerimize topladık. Ne yaptığımızı, ne okuduğumuzu merak eden yaşlı genç pek çok kişiye yanıt verdik. Onların da etkinliğimize katılarak öğrencilerimizle birlikte kitap okumaları bizi çok mutlu etti.” dedi.
 
“Daha çok kitap okuyarak barış ve huzur içinde birlikte yaşayabiliriz” 
Etkinliğe katılan Ilgın Ticaret Borsası Fen Lisesi ögrecileri  ancak okuyan bir insanlığın huzur ve barış içinde yaşayacağına inandığını söyleyerek “Okuyarak empati kurmayı, anlamayı, birlikte yaşamayı, sevmeyi öğreniyoruz. Bu nedenle okumaya başlayan her bir insanla barışa ve huzura bir adım daha yaklaşacağımızı düşünüyorum. Bir insanın bile dikkatini çekip eline bir kitap almasını sağlayabildiysek amacımıza ulaşmışız demektir.” dedi.
 
9 Fen A sınıfı öğrencileri  ise “Kitaplardan konuşan insanların kalplerindeki güzel duygular, yüzlerine yansır. Aynı kitabı okuyup seven iki insan arasında bir gönül birlikteliği doğar. İşte sadece bu bile daha güzel bir dünya için okumanın ne kadar da gerekli bir eylem olduğunun ispatı. Burada bu etkinliği yaparak kitap okumanın sıcaklığını yüreğinde hiç hissetmemiş soğuk yüreklerde bir kıvılcım yaratabildiysek ne mutlu bize.” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı.

Yorum Yaz


En fazla 500 karakter. 500 karakter kaldı.

HABERLER