Konya Büyükşehir Belediyesi, vefatının 82’inci ölüm yıldönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anıyor. Anma programı kapsamında Mehmet Akif’in hayatı, kaleme aldığı eserleri ve düşüncelerinin ele alınacağı panelin yanı sıra resim sergisi ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenecek “Asım Bir Varoluş Hikâyesi” özel gösterimi gerçekleştirilecek.
“ASIM BİR VAROLUŞ HİKÂYESİ” OYUNUNUN ÖZEL GÖSTERİMİ YAPILACAK
Konya Büyükşehir Belediyesi, Milli Mücadele ruhuna ömrünü adayan Milli Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 82. yılında panel, sergi ve tiyatro oyunu ile anacak.
PANELDE AKİF ANLATILACAK
Anma programı kapsamında 25 Aralık Salı günü saat 10.30’da Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde bir resim sergisi gerçekleştirilecek. Ayrıca Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın ile Eğitimci-Yazar Fahrettin Gün’ün konuşmacı olarak katılacağı bir panel düzenlenecek. Panelde konuşmacılar Mehmet Akif’in hayatı ve sürgün yılları, nesilleri aşan düşünce yapısı ve ülkemize yaptığı katkılar hakkındaki bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaşacaklar. Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği ve büyük ilgi gören “Asım Bir Varoluş Hikâyesi” oyunu da anma etkinlikleri kapsamında özel gösterimle sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 27 Aralık Perşembe günü Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki oyun için ücretsiz rezervasyon www.sehirtiyatrosu.konyakultur.com adresinden yapılabilecek.
Adıgüzel BERBER